Til Anne

KLM-art Gallery

 

Kirsten Lynge Madsen

tlf 61337789

Til Anne

se beskrivelse nederst.

 

Til Annes tilblivelse

 

Mandag 12.1.2009 Bliver kontaktet af Claus Junge, der gerne vil have lavet et maleri til konen Anne, som gave til hendes 40 års fødselsdag. Claus havde tænkt at han og deres fire børn skulle være med i en del af processen, derefter skulle jeg male billedet færdigt. Størrelsen skulle være 2x2 meter. Den dag blev der tænkt og tegnet og tænkt igen. Hvis det ikke blot skulle blive børnehavetegninger eller aftryk af hænder og fødder måtte noget helt andet til. Fandt frem til at jeg ville have børnene til at male med sig selv på lærredet. De skulle lave ”engle”, som når man lægger sig i sneen og bevæger arme og ben. Jeg vil så lave nogle baggrunde, jeg kan få dem til at kropsmale på.

 

Tirsdag 13.1.2009 Claus vil tage børnene med en eftermiddag sidst i næste uge. Har aftalt med Claus at det er i orden jeg laver 4 billeder af 1x1m. Jeg synes det giver mig en lidt større sikkerhed. Vil arbejde med 6 billeder af 1x1m, skulle det så mislykkes med nogle af billederne sammen med børnene, har jeg stadig andre lærreder at tage af. Når børnene har kropsmalet på billederne vil jeg arbejde i felter på 20x20cm.Vil tage nogle billeder af børnene og lave fotox (fotomiks) af børnene, som skal arbejdes ind i felterne 20x20.Endelig skal der til sidst sættes 4 små stykker grøn haveslange på det ene billede – og et større stykke haveslange på et af de3 andre billeder. Det hele skulle gerne være færdig til den 6.2. – det er en fredag, så der er ikke mange weekender at arbejde i.

 

Torsdag 15.1.2009Har været i Herning for at købe lærreder. De havde ikke det jeg gerne ville have, men har købt nogle andre. Skal til Århus i morgen prøver der. Har i aften lavet første baggrunde på 6 lærreder 1x1m.

 

Lørdag 17.1.2009Har arbejdet videre med baggrunden. Givet alle 6 lærreder 2 lag mere. Det fungerer ikke rigtig med baggrundene, men vil ikke arbejde videre før jeg har noget dagslys at arbejde ved. Har tænkt at jeg skal have drengene ned i baggangen og male engle, så kan de komme lige ind i badeværelset og blive skyllet. Skal i morgen have tænkt mere præcist, hvor englebørnene skal placeres og hvilken farve de forskellige skal have. Vil måske lave det hele i på et lille lærred.

 

Torsdag den 22.01Har i ugens løb arbejdet med farver og placeringer. Blandede de færdige farver, der skal bruges i morgen fredag. Fandt Lego mm frem, så der er noget at lave, for de børn der ikke er på lærredet

 

Fredag 23.01Claus og fire børn kom i dag kl.13.15. Magnus 10 måneder. Thomas 6 år og tvillingerne Emil og Rasmus på 10 år. Forklarede børnene om projektet. De var nede at ligge på billedet for at jeg kunne danne mig et lille overblik. Jeg forklarede nøje, hvad der skulle ske, men også at nu malede de og senere, når de var taget hjem, ville jeg male ovenpå igen – så det ville blive noget helt andet til sidst.

 

Så gik vi i gang. Lille Magnus var meget tillidsfuld. Vi snakkede sammen og han fik tøjet af. Det var vist lidt koldt at få grøn maling hen over numsen – men aftegningen blev rigtig fin. Så var det ryggen det galt, det gik også fint, indtil han skulle ned at ligge, det havde han ikke lyst til. Til sidst lavede jeg lige et par numsespor, nu hvor numsen var grøn og stadig havde mere maling på sig. Claus vaskede Magnus af og så var det Thomas tur. Han var med på det hele og fik lavet nogle fine englespor. Efter en times tid kom Bodil (naboen) og hentede Magnus. Det var fint med lidt kaffe, da billedet alligevel skulle tørre, inden vi kunne få Rasmus på. Så var det Emils tur og sidst men ikke mindst var det Claus der holdt for. Han lavede lige en kærlighedsarm til Anne.

 

Da de var taget af sted var jeg rigtig dejlig træt. Jeg havde i 3-4 timer malet på mennesker og brugt dem som pensel. Det blev et godt resultat.

 

Lørdag den 24.01.Jeg kunne slet ikke komme tidlig nok i gang. Glædede mig helt vildt til hvad der skulle arbejdes med. Jeg havde taget en del fotos under ”forestillingen”, nu skulle de billedmanipuleres og laves parat til at sætte på. Jeg tegnede billedet op i felter på 20x20 cm. Desuden skulle jeg finde frem til, hvilke felter der skulle udfyldes. Den oprindelige plan var, at hvert andet felt skulle være grøn og der skulle evt. være en fotox på en del af dem. Jeg satte de første fotox på til billedoverføring og malede de første grønne felter.

 

I de følgende 5-6 dage arbejdede jeg dagligt på billedet, men blev mere og mere frustreret over at billedet ikke ville noget, det rykkede ikke rigtigt.

 

Torsdag den 29.01 Var dybt frustreret, og troede ikke på at jeg en uge senere kunne have noget som helst færdigt til Anne.

 

Fredag 30.01.Fandt ud af at det ikke var billedet der ikke ville noget, men mig, der ikke turde at lave ret meget ved maleriet, da jeg altid arbejder ud fra, at hvis jeg laver noget forkert, kan jeg bare lave det om– denne gang kunne jeg ikke lave det tilbage, - jeg ikke havde drengene og Claus at arbejde med. Jeg besluttede at NU skulle jeg turde. Allerede samme aften var jeg så langt. At jeg græd af glæde, da jeg lå i min seng. Jeg kunne se, at det gik den rigtige vej, jeg troede på at jeg ville blive færdig.

 

Arbejdet med at arbejde i telter på 20x20 cm gav et godt resultat.

 

Arbejdet med at billedmanipulere fotografier inden jeg satte dem på virkede godt, og det gav en god dybde, når jeg arbejdede med akryl maling ovenpå fotox (billedoverføringerne).

 

Fandt på en cykeltur et sprængt dæk, som var enorm dekorativt –og som jeg havde tænkt skulle males og være en del af det 5. billede. Malede desuden med dækket på det store billede.

 

Alt i alt det hele udviklede sig i den rigtige retning denne weekend.

 

Onsdag 4.02.Ferniserede det færdige billede. Manglede stadig at sætte vandslangerne på. Græd over at jeg allerede to dage senere skulle skilles fra billedet endnu før det var blevet helt tør i lakken.

 

Torsdag 5.02.I dag skulle jeg vise Claus billedet inden Anne skulle havde det næste dag. Claus havde ikke set billedet siden det var meget ungt - efter englemaleriet.

 

Desværre måtte han på sygehuset, men billedet er nu afleveret. Det er et billede jeg er meget tilfreds med at give videre. Det er i orden det er flyttet hjemmefra – også selvom det var svært at give slip på.

Copyright © All Rights Reserved